dinsdag 30 december 2014

Wil nou echt niemand dat huis van wethouder Horlings kopen?

Volgens de WOS is wethouder Horlings nog steeds niet verhuist naar Midden-Delfland. Horlings is al sinds de zomer van 2011 wethouder in Midden-Delfland. Wethouders zijn verplicht om te wonen in de gemeente waar ze werkzaam zijn. Met een goede reden kan daar dispensatie voor worden aangevraagd en dat heeft hij tot nu toe steeds gedaan.

Natuurlijk is de huizenmarkt slecht de laatste jaren maar dat is natuurlijk geen reden om maar oneindig dispensatie aan te vragen en toe te kennen. Vraagt hij wel een realistische prijs voor zijn huis in Voorschoten? Kijk zelf: http://www.funda.nl/koop/voorschoten/huis-48405171-van-beuningenplantsoen-3/

Het lijkt er toch op dat de vraagprijs wat aan de hoge kant is. Voor € 375.000,-- kan je in de regio Den Haag toch heel wat leukere, ruimere of mooiere huizen kopen. Wordt het niet eens tijd dat Horlings een keuze gaat maken, een wethouder moet wonen in de plaats waar hij / zij wethouder is.

Heb je als potentieel wethouderskandidaat een te duur huis, met een te hoge hypotheek dan moet je dat wel laten meewegen in je keuze voor die nieuwe baan. Als je niet bereid bent de markt te volgen dan moet je ook niet een baan als wethouder ambiĆ«ren in een andere gemeente. Dispensatie is goed maar niet oneindig, het wordt tijd dat de wethouder aan zijn plicht gaat voldoen of anders toch maar uit gaat kijken naar een andere baan waarbij geen verhuisplicht bestaat. Als wethouder verdien je zo'n € 6.000,-- per maand in Midden-Delfland dus daar mag wel wat tegenover staan.

Daarom hieronder een oproep voor huizenzoekers in Voorschoten.
Help Hans de winter door. Ga kijken bij het van Beuningenplantsoen 3 in Voorschoten en doe een bod.

De verkoper MOET nu echt gaan verhuizen dus je bod kan gerust een stuk lager zijn dan de vraagprijs :-)

1 opmerking:

  1. Geldt dit alleen voor burgemeesters of ook voor wethouders? http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3831068/2015/01/16/Burgemeester-Koen-moet-toch-verhuizen.dhtml Dan kan Horlings ook op bezoek bij commissaris van de koning Jaap Smit. Of moet er eerst "heisa" zijn zoals Smit zegt in dit artikel.

    BeantwoordenVerwijderen