zondag 31 augustus 2014

Trekkertrek Schipluiden

Het is bijna weer zover. TREKKERTREK SCHIPLUIDEN zit er weer aan te komen. 6 en 7 september is het weer zover. "Twijfelen mag, …aarzelen niet!" is de slogan voor dit jaar. Behalve de Trekkertrek wedstrijden is er natuurlijk weer veel te doen voor jong en oud.

Dit is toch wel het event in Midden-Delfland tegenwoordig. Daar kan eigenlijk geen "Midden-Delflanddag" of "Midden-Delfland Open" tegenop. Dus kom naar de Dorppolderweg kijken en luisteren naar die ronkende en rokende trekkers. Zie ook www.stichting-trekkertrek-schipluiden.nl. Op 12 september 2009 is Trekkertrek Schipluiden voor het eerst gehouden en was meteen een doorslaand succes gezien de bezoekersaantallen en het enthousiasme van de deelnemers.
Trekkertrek, ook wel tractor pulling genoemd, is een sport met landbouwtractoren. In verschillende klassen wordt gestreden wie de sterkste tractor heeft. De tractoren worden op basis van gewicht ingedeeld in verschillende klassen. Bij trekkertrek moeten tractoren een parcours afleggen met een sleepwagen erachter. Doordat het gewicht op de sleepwagen steeds verder naar voren schuift, wordt het voor de tractor steeds zwaarder om de sleepkar voor te trekken. Degene die met zijn tractor de sleepkar over de volle lengte van de baan trok behaalt een zogenaamde Full Pull.

Op het terrein langs de Dorppolderweg staat straks weer een grote feesttent waar men tussen de bedrijven door voor drinken en eten terecht kan. Verder zijn er weer demonstraties met oude werktuigen en kraampjes waar o.a. miniatuur tractoren verkocht worden. De jeugd kan zich o.a. uitleven op verschillende springkussens.

Vorig jaar viel de 2e dag in het water door de vele regen maar dat gaat dit jaar niet gebeuren. Die regen hebben de weergoden dit jaar wat eerder laten vallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten