zondag 31 augustus 2014

Midden-Delfland als Metropolitaan park... Getver

Tja... die Aboutaleb. Hij wil Midden-Delfland open houden. Niet als waardevol authentiek poldergebied maar als metropolitaan park. Als Central Park in New York moet het gebied behouden blijven. Maar wie zou dat dan niet willen, het open houden van dat prachtige poldergebied? welk weldenkend mens wil die laatste snipper groen dan niet open en groen houden? Alle bewoners en de vele toeristen en recreanten die massaal Midden-Delfland bezoeken hoef je niets te vertellen over de waarde en de schoonheid van het gebied maar weet Aboutaleb het zelf wel.

Als Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, dat werkelijk wil, dan kan je niet de aanleg van de Blankenburgtunnel blijven steunen. Over de nut en noodzaak van die nieuwe weg gaan we het hier maar niet hebben. Over de vraag of de Blankenburgtunnel de juiste weg is zijn de meningen verdeeld maar het zal duidelijk zijn dat alleen de Oranjetunnel met aansluitende ombouw van de Veilingroute de werkelijke oplossing van de verkeersproblemen zou zijn geweest. Helaas hebben zowel de Rotterdamse havenbaronnen als de Westlandse bestuurders gegokt dat ook die Oranjetunnel er nog gaat komen. Maar ook daar gaan we het maar niet over hebben.Waar het natuurlijk wel om gaat is: Kan Midden-Delfland, die postzegel groen in de westvleugel van de Randstad, nog een extra weg verdragen. Zijn de A13, A4 en A20 niet genoeg of al te veel van het goede voor dit gebied. Ja natuurlijk is dat al genoeg en eigenlijk is die A4 al te veel. Die opmerking van de Rotterdamse Burgemeester moet dan ook met een grote korrel zout worden genomen. Natuurlijk moet Midden-Delfland groen blijven maar als er weer een nieuwe weg wordt getekend of een nieuwe 380kv kabel moet worden gepland, waar kan je dat dan het beste doen?

 Nee Abou.... Geen woorden maar daden zeggen ze in Rotterdam dus daar zullen we dan maar eens op wachten. Oh ja.... en laat dat park maar zitten. De snippers groen die nog overblijven na alle Haagse en Rotterdamse plannen kunnen we beter gewoon behouden als polder met boeren en koeien en schapen. Wel zo voordelig en veel handiger als de volgende weg zich aandient.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten