dinsdag 4 april 2017

Cubaanse toestanden in Midden-Delfland

De kogel is bijna door de kerk. Gemeente Midden-Delfland gaat Abtswoude 52 kopen. In de gemeenteraad van Midden-Delfland worden geen dikke Cubaanse sigaren gerookt maar een beleid waarbij de wethouder alles lijkt te willen opkopen, van onrendabele te dure weilanden tot asbestboerderij Abstwoude 52. Toegestaan door een op zijn zachtst gezegd weinig kritische gemeenteraad wat doet denken aan communistische Cubaanse toestanden..

Bij Abstwoude 52 is de sloop van een schuur ernstig misgegaan waardoor asbest over een groot gebied is verspreid. De manier waarop de schoonmaak is aangepakt is ronduit slecht en kostbaar opgepakt door de gemeente. De gedupeerde bewoner, uiteraard zelf verantwoordelijk voor de asbest problemen, is door de gemeente op zeer hoge kosten gejaagd. Nu na jaren heeft de wethouder wilde plannen met Abtswoude 52. Het voorstel voor de raad luidt:
  • De agrarische weilanden worden in gebruik genomen door de agrarische melkveehouderijsector.
  • Het geval van ernstige bodemverontreiniging is op een efficiĆ«ntie en doelmatige wijze gesaneerd door middel van een leeflaag.
  • De huidige opstallen zijn gesaneerd en gesloopt.
  • Het gesaneerde deel wordt ingericht als beleefbaar (agrarisch) groen met oog voor historische landschapselementen met mogelijk een wandelverbinding (struinpad) van de Abtswoude 52 naar de Tanthofkade. 
Er wordt dus weer overheidsgeld gebruikt om een wandelpad aan te leggen. Er is namelijk minimaal € 70.000,-- extra kosten begroot. Zou het niet beter zijn als de eigenaar wordt opgedragen het gebied te saneren. Hij zal waarschijnlijk zijn opstallen moeten verkopen om de door gemeente Midden-Delfland gemaakte asbestsaneringskosten te betalen maar dan kan een liefhebber de bestaande boerderij kopen en restaureren of slopen en nieuwbouw plegen op deze mooie locatie. De gemeente zou vooral terughoudend moeten zijn bij aankoop van grond en gebouwen. Op dit moment is de gemeente hard bezig om de markt te verstoren van onroerend goed in Midden-Delfland. De gemeenteraad lijkt alle aankopen goed te keuren. Misschien kunnen ze toch beter dikke Cubaanse sigaren gaan roken, dat gaat ze waarschijnlijk beter af dan het controleren van een wethouder.

Zie ook http://midden-delfland.blogspot.nl/2014/09/midden-delfland-lost-alles-op-door.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten