vrijdag 28 november 2014

Volksvertegenwoordigers? Midden-Delfland

Het is al weer even geleden maar gemeente Midden-Delfland heeft weer eens flink op zijn donder gehad van de Raad van State. Dat gebeurt wel vaker maar ze lijken het lekker te vinden. Bestemmingsplan Gras vertoonde blijkbaar nogal wat hiaten en zoals bij gemeente Midden-Delfland te doen gebruikelijk probeert men het niet op te lossen met de burgers maar zoekt men de confrontatie. Aan het nieuwe bestemmingsplan mankeerde nogal wat getuige de opsomming in het AD van 27 november 2014. Maar liefst 14 beroepsschriften zijn er ingediend bij de Raad van State.
  • Twee woonbestemmingen van voormalige bedrijfswoningen Pastoor Verburghlaan van tafel geveegd op verzoek van tuinder.
  • Horecabestemming van biologisch restaurant Rijksstraatweg geschrapt i.v.m. naastgelegen mestplaat van boer.
  • Bewoner van een woonboot aan de Oostveenseweg mag nu toch samen met zijn vrouw daar blijven wonen. Dat mocht dus eerst blijkbaar niet!!!
  • Hovenier aan de Herenwerf mag zijn grondverzetmachines houden in het buitengebied waar hij al vijftien jaar een vergunning voor heeft.
  • Bewoner van een recreatiewoning aan de Oostveenseweg hoeft geen m2 in te leveren, gemeente moet dat nu aanpassen.
  • Voormalig bedrijfsgebouw aan de Foppenpolder mag van de Raad van State bewoond blijven. De tuinbestemming die de gemeente gaf aan het pand is door de Raad van State afgekeurd.
Klik op foto voor vergroting
Vooral dat laatste is al een lang slepend conflict waar de gemeente keer op keer de bewoner dwars probeert te zitten terwijl er eigenlijk grove fouten zijn gemaakt destijd door de toenmalige gemeente Maasland. Maar zoals altijd is het de gemeente tegen de bewoners. Dat geldt ook weer voor de bewoners van de Harnaschkade die hun huizen uit moeten, voor het legaliseren van een illegale tennismuur, voor het centrumplan Den Hoorn, enz. enz.

De gemeenteraad en burgemeester en wethouders worden ook wel volksvertegenwoordigers genoemd maar in Midden-Delfland denkt de politiek daar heel anders over. Daar heeft de gemeentelijke politiek het dwars zitten van bewoners tot kunst verheven. Gelukkig is er nog een Raad van State die de gemeente in dit soort zaken terecht wijst. Jammer alleen dat de gemeente hier niets van lijkt te leren. Volksvertegenwoordigers?

P.S. Dat prachtige geasfalteerde fietspad op de foto is inmiddels vervangen door een hobbelig, stoffig en bij regen vol met plassen staand gravelpad. Het fietspad wordt inmiddels door steeds meer mensen gemeden, je wilt ten slotte graag enigzins schoon op je werk aan komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten