maandag 16 juni 2014

Nieuw college in Midden-Delfland

Tsja... een nieuw college zonder, toch wel verrassend, de VVD. Een college van CDA en OGP met slechts 1 zetel meerderheid is een beetje krap. Het college kan ook op weinig draagvlak rekenen bij de oppositie en dan met name de OGP wethouders komen er bekaaid vanaf.

Piet Houtenbos, net bestuurslid van de Midden-Delfland Vereniging, maar nu dus al weer weg bij de vereniging, is een van de OGP wethouders. Govert van Oort, heeft ondanks zijn activiteiten in het verleden en heden in Midden-Delfland waaronder het voorzitterschap van de Midden-Delfland Vereniging en tot de benoeming als wethouder bij Groen Goud in dienst, helemaal weinig draagvlak. Zijn "Kiezen of koeien" artikel in Midden-Delfkrant 157 heeft waarschijnlijk niet bijgedragen aan zijn populariteit. Het is maar de vraag of iemand met zo'n vooringenomen mening wel de juiste persoon is voor de portefeuille die hij heeft toebedeeld gekregen.

Een beetje ervaring in besturen is wel handig maar de OGP wethouders zitten wel heel erg tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan. Wat jongere en minder omstreden personen zou misschien beter zijn geweest. Dynamiek in plaats van Cittaslow! De tijd zal het leren. Het siert overigens beide heren dat meteen alle mogelijke "conflict of interest" functies worden opgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten